SONY DSC

Jeg er vild med kage. Alle slags kager – og gerne hver dag…men det går ikke 🙂 De her muffins er glutenfri, men det kan man slet ikke smage. Min far fik for et par år siden glutenallergi (cøliaki), og derfor er både min mor og jeg gået i gang med at bage en masse glutenfrit bagværk. Det er lidt vigtigere med glutenfrieopskrifter at holde sig 100% til opskriften, end med almindelige opskrifter. Denne her er dog rimelig nem 🙂
Til ca. 12-14 muffins skal du bruge følgende ingredienser:

100 g. smeltet smør
3 æg
2 dl. sukker
2 tsk. vanillesukker
1 1/2 dl. glutenfri mel
1 dl. kokosfibermel
1 tsk. bagepulver
1 moset banan
1 lille tyndskåret æble til toppen af kagerne.

Smelt smøret og stil det til afkøling. Pisk æg, vanillesukker og sukker meget hvide. Jo luftigere det bliver pisket, des luftigere kage. Vend glutenfri mel, kokosfibermel samt bagepulver heri med dejskraber. Der skal ikke røres for meget rundt, kun vendes. Tilsæt tilsidst den mosede banan

Crumble:
50 g. glutenfrie havregryn
10 g. glutenfri mel
1 knivspids salt
40 g. smør
50 g. farin eller muscovadosukker

Smelt smør og farin i en gryde. Når det er smeltet tilsættes de øvrige ingredienser.

Kom små muffinspapirforme ned i en siliconeform til muffins. Fyld dejen 3/4 op i i papirsformene, pynt med tyndtskårede æbler og til sidst lidt crumble på toppen.

Bages v. 175 c varmluftsovn i ca. 30 min.

print