Glutenfri tærte med marcipan…og hindbær fra haven.

Vi har været nogle heldige kartofler i år, og har været på hele 3 ferier. Da vi kom hjem fra en af dem, var der et væld af hindbær i haven. Nogle hindbær frøs jeg ned, andre blev brugt til bagværk – og virkelig, virkelig mange endte i maverne på Frederik og Philip. De elsker det, og jeg synes det er fantastisk, de er så interesserede i hvad haven har af “gaver” de kan spise.

Min far er glutenallergiker og derfor blev denne tærte glutenfri. Det kan SLET IKKE smages på tærten. Den smager virkelig godt, og det var ikke kun hindbærerne ude fra haven, som endte i store mængder i drengenes små maver…..:-)
Kan man godt tåle gluten erstattes glutenfibermel/kokosfibermel af 2 1/2 dl. hvedemel.

Opskriften er let og du skal bruge følgende ingredienser:

100 g. smeltet smør
3 æg
2 dl. sukker
2 tsk. vanillesukker
1 1/2 dl. glutenfri mel
1 dl. kokosfibermel
1 tsk. bagepulver
100 g revetmarcipan
Bær efter eget ønske. Det kan også være kiwifrugter eller nektariner.
Lidt pålægschokolade
Lidt hakkede usaltede pistacienødder som pynt.

Råcreme:
2 1/2 dl. piskefløde
3 æggeblommer
5-6 spsk. flormelis

Smelt smøret og stil det til afkøling. Pisk æg, vanillesukker og sukker meget hvide. Jo luftigere det bliver pisket, des luftigere kage. Vend glutenfri mel, det smeltede smør, kokosfibermel samt bagepulver heri med dejskraber. Der skal ikke røres for meget rundt, kun vendes. Tilsæt revet marcipan tilsidst.

Bages v. 175 c varmluftsovn i ca. 30 min. i en velsmurt silicone form. Glutenfrie kager bages bedst i siliconeforme, da de kan være meget svære at få ud af en klassisk springform. Husk også at smøre rigtig godt og vent ikke med at tage kagen ud, til den er helt kold.

Bunden vendes ud på et fad og læg straks pålægschokolade ud på kagen, så det smelter af sig selv af varmen fra kagen.

Når chokoladen er helt kold, piskes først flødeskum i en skål. Dernæst piskes æggeblommer og flormelis meget hvidt. Vend det hele sammen og kom det på kagen. Pynt kagen med de frugter, du synes er lækkert og drys med hakkede pistacienødder. God fornøjelse 🙂

print