Dejlige bløde burgerboller

Der er altså bare noget over hjemmelavet burger. Drengene er vilde med det – og så laver jeg det selvfølgelig 🙂
Nogle gange når man køber en burger på en cafe, får man en helt sprød bolle. Det er i min optik en forkert burgerbolle. Ikke fordi den ikke smager godt, men burgeren er næsten umulig at spise.
Jeg synes burgerboller skal være dejlig bløde.
Denne her opskrift er virkelig nem – det ved jeg godt jeg skriver altid. Jeg gider ikke selv bruge 100 år og en madpakke på madlavningen, men det må godt være lækkert – og lavet fhv. hurtigt 🙂

Ingredienser:

1 æg
30 g. gær
1 spsk. honning
75 g smeltet magarine
2,5 dl mælk
1 spsk. flagesalt
500 g hvedemel

Smelt smørret. Opløs gæren med æg og honning. Hæld mælken ned i det smeltede smør, og hæld blandingen ned til gær-blandingen. Tilsæt mel og til sidst flagesalt. Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning ca. 1 time. Har man ikke en time til hævning, går 20-30 min. også. Form dejen til boller. Tryk dem flade som burgerboller og lad dem hæve yderligere 15 min. Pensl med æg og drys lidt sesamfrø på.

Bages ved 180 c i ca. 20 min. eller til de er gyldne. Hvis du banker på dem i bunden og det lyder hult er bollen bagt færdig. Lad dem køle lidt af på en rist.

Hvad man kommer i en burger er nærmest en religionsag. Jeg bruger godt, magert oksekød til burgeren. Når de er stegt færdig lægger jeg et stykke ost på, så det lige når at smelte.
Vi kommer ikke bacon i, men til gengæld laver jeg guacamole i. Det laves let med en avocado, lidt cremefraiche, lidt presset hvidløg samt salt og peber.

Drengene spiser dem kun med remoulade, ketchup, bøf og INGEN grøntsager….Oh God, hvordan skal de nogensinde blive store og stærke og få krøllet hår! Så det er årsagen til, at jeg i hver en gryderet sniger grøntsager i og de jævnligt får suppe udelukkende lavet på grøntsager 🙂

print