brunkager

De dejligste brunkager:

Min far har altid sat en enorm mængde brunkager til livs. Det har jeg også 🙂 Som far så datter. Jeg er vild med den der krydrede smag, kagerne har.

Jeg er så småt begyndt at hive Philip og Frederik med i køkkenet. De er jo kun hhv. 2 og 3 år, så det er jo så som så, hvad de kan. Men stikke peberkager ud er en af tingene, fandt jeg ud af i dag.
De er begge hjemme med influenza i disse dag, og man kan godt blive lidt kuldret efter en hel dag inden døre med 2 små syge drenge, der er vandt til at bruge virkelig meget energi på legepladsen til daglig. De var for klatøjede til at gå ud i haven, og vejret var også for koldt. Så jeg tænkte hvorfor ikke bage småkager med dem. Sidst jeg var hjemme hos mine forældre, gav min mor mig 2 små kageruller og en masse forskellige udstik forme med hjem. Bagegrej jeg brugte, da jeg var en lille pige. Så at bage brunkager lå lige til højrebenet 🙂

Det gik over al forventning, og drengene syntes det var virkelig sjovt. Vi fik bagt en bunke kager, en del dej blev spist inden den blev bagt, og en del influenza-dej blev sorteret fra – men de færdigbagte kager der er tilbage smager virkelig godt.

bage-brunkager

Denne opskrift er virkelig nem at lave, det eneste der tager tid er, at dejen skal stå på køl i minimum 3 timer.

Til 3 plader fulde af brunkager skal du bruge følgende ingredienser:

125 g. smør
200 g. sirup
150 g. brun farin
1 tsk. kardemomme
1 tsk. stødt ingefær
3 tsk. kanel
2 tsk. allehånde
2 tsk. natron
1 æg
500 g. mel

Smelt smør, farin og sirup ved svag varme. Når det er smeltet tilsættes krydderier samt natron. Lad det køle lidt af, så ikke du brænder hænderne når dejen skal æltes. Hæld mel op i en skål og tilsæt ægget. Hæld sukker/smør/krydderi-massen over til mel og æg og ælt det hele godt sammen. Saml dejen til en kugle, pak den ind i film og stil den på køl minimum 3 timer. Gerne længere eller til dagen efter.

Rul dejen ud til den er ca. 2 mm i højden. Stik kagerne ud med udstikkere.

Bages ved 180 c. varmluftsovn i ca. 7-8 min. Kagerne er lidt bløde når de kommer ud, men bliver hårdere når de bliver kolde. Mums filibaba siger jeg….og mine små frække drenge 🙂

print