Eucalyptus

Kender du eucalyptus?. Hvis ikke så gør mig den tjeneste at købe et bundt. De dufter fantastisk, og så pynter de helt vildt. De kan måske se lidt undseelige ud, når du ser på bundtet nede hos blomsterhandlen eller i supermarkedet – men de er virkelig fine, når de kommer hjem og i vaserne. Synes jeg i hvertfald. Deres farve er så fin og helt enkel. Passer perfekt hos os.

Jeg har altid noget stående i vaserne rundt omkring i huset. Der skal ikke mange små blomster eller grene til, før ens hjem ser mere indbydende og hyggeligt ud. Men på denne årstid kan det være svært at finde nogle fine blomster. Tulipaner, som man kan få her i december, er virkelig fine, men jeg synes kun de står pænt et par dage. Så bliver de lange og ranglede og mister lidt af deres sprødhed og farve. Eucalyptus er godt nok ikke en blomst som sådan, men den kan være så fin i stedet for en buket.

På billederne ovenfor er det kun en lille kvist, der er sat i en vase. På billedet længere nede står der et helt bundt i en vase. I et andet indlæg har jeg vist hvordan eucalyptus også kan indgå i et fint julebord Man kan også lave fine kranse af eucalyptus.

Hvis ikke man kan lide Eucalyptus, kan det være en anden lille grøn gren man kommer i en vase. Dette indlæg er mere for at vise, at man ikke behøver at købe en kæmpe dusk af blomster før det ser fint ud.

print