Fæld selv dit juletræ

I dag har vi hentet juletræ. Vi var faktisk selv ude og fælde det i formiddags. Jeg er opvokset med, at vi altid selv tog ud og fældede juletræer. En tradition jeg gerne vil videreføre til mine drenge. De var helt vilde med det.

Der er masser af steder hvor man selv kan fælde sit juletræ. Man skal ikke mange km. uden for københavn, før man finder diverse juletræssalg. Nogle steder har de endda kaniner, heste, ænder og andet, som ungerne synes er en fest at kigge på.

En anden tradition jeg gerne vil videreføre er, at min søster og jeg altid havde vores eget lille juletræ på hver vores værelse. Vi elskede det. Philip og Frederik sover sammen på et værelse, og har legeværelse på et andet værelse. I legeværelset skulle de selvfølgelig også have et juletræ.
Så de fik lov at vælge et træ, og Frederik slæbte det selv ud til bilen…lidt hjulpet af Thomas, mens Philip slæbte på en lille grangren. Der følte jeg mig altså lykkelig, sådan at se alle mine drenge gå der med hvert deres træ.

Det store juletræ i stuen pyntede Frederik og jeg mens Philip sov til middag. Drengenes værelse pyntede vi da Philip var vågnet. I mine gemmer fandt jeg nogle julekugler lavet af noget materiale der ikke kan smadre. Det er dem som drengene har fået på deres lille træ.

print