Fastelavnsboller

Jeg har egentlig aldrig været den store fan af fastelavnsboller – til jeg smagte disse. Du milde kineser de smager så englene synger.

Inden du går i gang har jeg en ADVARSEL: Husk disse fastelavnsboller forlader aldrig din krop, men sætter sig på kød-terrassen med det samme!

God fornøjelse 🙂

Fastelavnsboller – 10 stk.:

Dejen:

100 g. smeltet smør
2 dl. sødmælk
25 g. gær
50 g. rørsukker
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
1 tsk. vanillesukker
1 æg
500 g. mel

Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk. Hæld blandingen over i en skål. Tilsæt derneæst sukker samt gær som opløses. Tilsæt vanillesukker, kardemomme, salt, æg samt melet – sidst nævnte hældes i lidt ad gangen. Dejen skal være blød og lidt klistret, så hold evt. lidt igen med melet.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, det tager ca. 1 time. Mens dejen hæver laves creme og remonce klar.

Creme:
2,5 dl. fløde
2,5 dl. sødmælk
100 g. sukker
1 vanillestang
6 æggeblommer
30 g. maizena

Æggeblommer, sukker, maizena samt kornene fra vanillestangen piskes hvide. Mælk, fløde og den tomme vanillestang bringes i kog i en gryde. Når det koger hældes det i overæggemassen under omrøring. Hæld hele baduljen tilbage i gryden og tilbage på det varme blus på komfuret. Nu skal der gang i overarmen og virkelig piskens igennem. Cremen skal være meget tyk – så tyk så en sovseske vil kunne stå selv 🙂 Hæld cremen over i en skål og stil den på køl. Det tager længere tid hvis den afkøles i gryden.

Remonce:
100 g. marcipan
100 g. rørsukker
100 g. smør

De 3 ingredienser piskes sammen.

Rul dejen ud med kagerulle til den er ca. 3-4 mm tyk. Skær den ud i firkanter af ca. 10 x 10 cm stykket. Jeg troede der var alt for meget creme og remonce – men nej. Det er derfor en stor klat creme og remonce der placeres på hver firkant. De 4 hjørner af dejen samles på midten, og hele herligheden af creme og remonce skal nu pakkes rigtig godt ind i dejen. Hver grundig – ingen små huller eller revner, da herlighederne ellers flyder ud af bollerne. Stil bollerne på bageplader med samlingen i bunden. Lad dem efterhæve ca. 20 min. på pladen. Pensl med mælk inden bagning.
Bag dem i 10 min. ved 225 c.

Jeg pyntede dem med lyserød glasur, men man kan også pynte med smeltet chokolade eller flødeskum

print