Fint æbletræ i vores have

Jeg elsker at kunne sidde i vores sofa, og kigge ud i haven på dette enormt fine, gamle æbletræ.

Da vi købte vores hus, stod der 3 store gamle æbletræer i vores have. Det ene måtte desværre lade livet, da det skyggede for vores nybyggede terrasse.
De 2 andre står stadig, og er så smukke, så smukke. Desværre er der er kæmpe hul i stammen på dette blomstrende æbletræ, og jeg har læst mig frem til, at det derfor på et tidspunkt vil gå ud. Indtil da frydes vi hvert forår over den enorme mængde af blomster, det har.
Æblerne på de 2 træer smager ikke godt. Men de kan bruges til at lave æblejuice, så det gør vi. Vores naboer har også store gamle æbletræer, og vi har talt om i vores Grundejerforening, at få et mobilt mosteri på besøg så vi alle kan få lavet æblemost i store mængder.

I går plantede vi et nyt æbletræ i haven, da vi jo ved, det ene af de gamle træer nok ikke lever længe. I alt har vi, siden vi flyttede ind, sat 3 nye æbletræer og et pæretræ i haven. De 2 nye æbletræer gav allerede sidste år en pæn høst. Jeg har ikke en disse forstand på sorter, men de her æbler smagte godt.

Vi har også plantet blåbærbuske, solbærbuske, hindbærbuske samt ribsbuske i haven. Jeg er jo fortaler for, at vores drenge lærer, at man kan spise det som kommer fra naturen.

print