Glutenfri hindbærsnitter

I min familie er vi helt tossede med hindbærsnitter. Da min far for et par år siden blev allergisk over for gluten, var det for ham, slut med den himmelske spise, da de indeholder hvedemel.

Det er nu lykkedes mig at bage dem – helt uden brug af hvede. De smager faktisk stort set som en almindelig hindbærsnitte, og jeg glæder mig meget til min far skal sætte tænderne i dem.

Til ca. 10 hindbærsnitter skal der bruges følgende ingredienser:

300 g. glutenfri havregryn
1/2 dl kokosfibermel
125 g. smør
75 g. flormelis
1 tsk. vanillesukker
1 æg

Hindbærsyltetøj

Glasur:
400 g flormelis og lidt kogende vand

Den glutenfrie havregryn blendes, så det bliver til groft mel. Skær smørret i mindre stykker og hæld smør, æg, vanillesukker samt kokosfibermel ned i skålen. Ælt det hele godt sammen med hænderne. Stil dejen i køleskabet ca. 20 min.
Læg dejen mellem 2 stykker bagepapir og og rul den ud, så den bliver ca. 2 mm tyk.
Skær den ud i passende firkanter. De behøver ikke bliver skilt fra hinanden, bare rids helt ned igennem dejen.
Bag dem ved 175 c i ca. 15-20 min eller til de er gyldne. Jeg kan godt lide de bliver sprøde, så jeg lader dem altid blive lysebrune.

Lad dem afkøle lidt og fordel hindbærsyltetøj på kagerne. Læg dem sammen 2 og 2 og dekorer med glasur og evt. frysetørrede hindbær eller andet krymmel. Mine drenge elsker det med mange farver, så det blev deres ønske frem for æstetikken, der blev tilgodeset på disse dejlige hindbærsnitter.

print