Glutenfrie kokosmakroner
Disse kokosmakroner smager så englene synger. Og så er de ovenikøbet glutenfrie uden det kan smages. For nogen tid siden serverede mine svigerforældre nogle kokosmakroner, de havde købt hos Emmerys. De smagte seriøst godt, og jeg tænkte, dem må jeg da kunne bage selv. Thomas synes de her smager ligesom dem hos Emmerys, og større cadeau kan man da ikke få 🙂 Min far som er glutenallergiker og kæmpe kage-fan er også meget glad for dem. Håber I også kan lide dem. De er virkelig nemme og lave, og de kan fryses ned. I så fald vent da med, at komme den smeltede chokolade på til de skal spises.
Denne opskrift giver ca. 15 dejlige kokosmakroner.
3 æg
300 g. sukker
300 g. kokosmel
100 g. glutenfri marcipan. Odense Marcipan er uden gluten.
200 g. mørk chokolade til pynt.
Riv marcipanen groft og hæld sukker, kokosmel samt æg deri. Rør det hele til dejen samler sig. Form kokostoppene direkte på bagepapiret oven på bagepladen. Man kan tage lidt vand på fingrene hvis man vil lave dem helt glatte.
Kokosmakronerne bages til de er gyldne ved 180 c varmluftsovn i ca. 10 min. Har kagerne ikke taget farve efter 10 min. så lad dem få lidt længere.
Hæld lidt vand i en gryde og bring det i kog, med en skål stående ovenpå, hvori det mørke chokolade ligger. Når chokoladen er smeltet hældes den ud over toppene på kagerne.
P.S. Vores glutenfrie kokosmakroner når aldrig ned i fryseren 🙂