jordbaerplanter

Haven i november

I nat har vi haft den første nattefrost. Juhuuuu siger jeg, som elsker sne, kælk, ski, jul og den slags hygge. Haven er stadig grøn rundt omkring som jordbærplanterne her på billedet. I det tidlige forår købte jeg 6 små jordbærplanter, og de har lavet stiklinger og formeret sig, så vi nu har 23 planter. Jeg har klippet alle stiklinger over, så hver enkelt plante nu står for sig selv. Vildt! Til næste år kan jeg forære væk af jordbærplanter, for vi har ikke plads til flere. Det bliver spændende om vi til næste år kommer til at drukne i jordbær, det ville da være fantastisk. Så skal jeg rigtig lave mere jordbærsyltetøj, for det bliver spist lynbørge her på matriklen.

Her i weekenden plantede vi ca. 20 nye roser rundt omkring i haven. Jeg er vild med roser, og håber jeg til sommer kan vise jer billeder af, hvor fine de er blevet. Vi har også her i efteråret plantet nogle flere blåbærbuske, solbærbuske og brombærbuske. Jeg kan nemlig virkelig godt lide tanken om, at Philip og Frederik lærer at spise haven. Og så kan man jo bage dejlige tærter og andet godt med alle de bær.

Vi bruger vores have vildt meget – uanset årstid. Vores drenge er vilde med at tulle rundt derude. De går altid lige i halen på Thomas og jeg og prøver at hjælpe med at flytte brænde, klippe hæk, luge ukrudt eller hvad vi nu laver derude. Med mindre det står ned i stænger, er vi haven hele formiddagen både lørdag og søndag. Så spiser vi frokost på trappen der går fra vores terrasse ned til haven. Det er super hyggeligt også selvom det er i flyverdragter og rigtig koldt. En anden bonus ting ved sådanne formiddage i haven er, at så sover de ekstra længe til formiddag 🙂

aeble

print