hindbaersaft_soda-stream

Hindbærsaft med ingefær og citron

I dag har vi haft syge børn i 2 uger. Så jeg er bagude med alt denne jul. I sådan en periode værdsætter jeg virkelig, at jeg har muligheden for at være familieminister.

Jeg har dog nået at få lavet noget hindbærsaft med ingefær og citron. Det har jeg gjort at to årsager: For det første har jeg fået en ny Soda Stream maskine, og for det andet er det jo en nem måde at få et ekstra skud c-vitaminer i Frederik og Philip.

Med min nye Soda Stream har jeg tænkt mig at lave danskvand i stride strømme. Jeg er vild med brus. Jeg drikker aldrig almindelig postevand, men er der brus i ryger det lige ned.
Jeg har også tænkt mig, at bruge min Soda Stream maskine til at lave hindbærbrus 🙂 Hindbærbrus minder mig i den grad om min barndom, og om mine mere festlige dage hvor de blev blandet med Jägermeister og blev til drinken “brandbil”.
Husk også du kan deltage i lodtrækningen om en Sodastream på tidligere indlæg:-)

Man kan sagtens lave saftevand på denne her årstid, ligesom jeg også lavede syltetøj for nyligt

Det er seriøst let at lave, og så har man helt styr på mængden af e-numre ens børn indtager. På denne her måde får jeg også lidt ingefær i mine drenge, og det er jo vildt godt i disse influenzatider.

Til en flaske saft skal følgende ingredienser anvendes:

500 g økologiske frosne hindbær
250 g. sukker
Saften af 1 citron
100 g. ingefær

Hæld alle de frosne bær i en gryde. Skræl ingefær og skær den i mindre stykker. Læg ingefær op i gryden til hindbærerne. Hæld koldt vand på så det er ca. 1,5 cm over frugten i gryden. Lad det koge i ca. 20-25 min. Lad det køle lidt af.
Sigt det igennem en stofble, pres bær og ingefær i stofbleen så alt saft kommer ud.
Hæld saften tilbage i gryden. Tilsæt sukker og citron og lad det koge op til sukkeret er smeltet. Hæld det på en skoldet flaske og vupti har du en flaske hjemmelavet saft. Man kan sagtens tilføje meget mere ingefær, men så ved jeg Frederik og Philip takker nej 🙂

Nu har vi saft til både drengene og til moderens hindbærbrus.

print