hvidloeg-plantes-i-oktober

Hvidløg lægges i jorden i oktober måned

Vores have er på ca. 1000 m3, og jeg er vild med hver en millimeter. Jeg har altid vidst, at når jeg blev haveejer, ville jeg have mange blomster, roser, frugttræer og lidt grøntsager.
Da vi overtog vores hus, var grunden fyldt med kæmpe store rhododendron, der fyldte stort set hele haven, og der var ikke meget plads til leg…og til alle mine planer. Derfor gik vi, til manges store forundring, straks igang med at fælde de her kæmpe buske. Min svoger gravede nogle enkelte op og plantede i deres have. De resterende var så kæmpe store og umulige at flytte, at de måtte væk.

Forrige forår fik jeg Thomas til at bygge 5 højbede til mig. Uden at fornærme nogen kan jeg sagtens sige, at han ikke er den fødte håndværker. Da vi i sin tid flyttede sammen, måtte vi få hans storebror til, at hjælpe os med at skrue tingene ned fra væggen. Det har heldigvis ændret sig efter vi er blevet husejere, pludselig er lysten til at skrue og hamre kommet til ham, og han byggede nogle virkelig fine højbede til mig af lærketræ. I 4 af højebedene som er ca 1,25×1,25 m store, planter vi forskellige grøntsager. I år har vi haft kartofler, ærter, gulerødder, radiser, salat, jordbær, squash samt knoldselleri. Til næste år vil jeg også have hvidløg. Jeg har læst, at hvis man skal have det fulde udbytte, skal man lægge de små løg her i oktober. Man skal blot købe et økologisk hvidløg, dele det ud i de små fed, og så plante dem i jorden. De skal ca. 5 cm ned under jorden.
Jeg har aldrig prøvet det før, men det bliver sjovt om jeg til næste sommer kan høste hjemmedyrkede hvidløg. Så afsti afsted med jer og plant hvidløg i haven eller altankassen, det er da et forsøg værd 🙂

print