SONY DSC

Mine drenge er vilde med syltetøj, og de kunne spise det i enorme mængder – hvis de fik lov til det.
Derfor kan jeg godt lide tanken om, at jeg ved, hvad der er i syltetøjet. Denne opskrift har jeg igen fra hende min dejlige mor, som forkæler min far med syltetøj hvert og hvert andet øjeblik.

Det er faktisk virkelig simpelt at lave syltetøj. Det vigtige er, at man ikke skal lade det bulderkoge, og man skal ej heller lade det koge for længe, da det så bliver sirupsagtigt.

Dette syltetøj er med jordbær og rabarber. Hvis ikke jeg har nok jordbær, når jeg skal lave syltetøj, kommer jeg gerne hindbær i også. I løbet af sommeren fryser jeg derfor hindbær ned blandt andet til dette formål. Det smager godt, og så får syltetøjet en lidt mere rød farve. Hvis man ikke vil have sit syltetøj så sødt, så kan man komme flere rabarber i. Så bliver syltetøjet bare lidt mere grumset i farven.

I denne opskrift kan man bruge både friske og frosne bær. Køber man bærerne frosne, er de ofte lidt sødere, da det er de overmodne bær, som fryses ned. Køber man de frosne bær, kan de jo ikke skæres mindre. Det gør ikke noget. Så kommer der bare store bær i syltetøjet, hvilket Frederik og Philip elsker højt.

750 g. jordbær
250 g. rabarber.
Det gør som sagt ikke så meget, om man ændre på fordelingen af frugten.

1/2 pose syltesukker.

Kom det hele i en stor gryde og lad det simre ved mellem varme i ca. 10 min. Det er meget flydende, når det er færdigt. Det stivner, når det kommer på køl.
Jeg har købt en masse glas i Søstrene Grene, som jeg hælder syltetøjet i. Det kan sagtens holde i 3 mdr., hvis ikke man har spist det inden.

print