kalenderlys

Kalenderlys i urtepotte

Det er faktisk såre simpelt at lave en juledekoration. Man behøver heller ikke styrte ud og købe en masse ind for at lave en rigtig fin dekoration. Her har jeg igen brugt ting jeg fandt i skoven, en urtepotte, et bånd der var rundt om en gave jeg fik, ler og så selvfølgelig et lys. Lyset er fra Broste Cph, og jeg har købt det på nettet.

juledekoration_1

Start med at fore urtepotten med en plasticpose så leret ikke sætter sig fast. Skær et stykke ler af med et noget ståltråd.
Placer lyset i leret. Vent med at hive plastic af lyset til du er færdig med at rode med ler. På den måde undgår du et beskidt lys. Læg mos rundt om lyset og begynd at stikke lidt gran ind hist og her. Jeg synes, det er pænest hvis granen ligger lidt ned – og ikke står og stritter for meget.

juledekoration_gran

Gran sættes lettes i leret ved at fjerne de nederste nåle.
Når man har dækket leret fuldstændig med mos og gran, er det om at få noget pynt på.
Jeg har sat en lang lærkegren med kogler på. Det gøres ved at snøre noget ståltråd rundt om den lille gren, så ståltråden kan anvendes som en slags nål og stikkes ned i leret.
På samme måde kan man lave ståltrådsnåle på julekugler, sløjfe og andet pynt. Ståltråden skal bare være lidt tyk, så er det virkelig nemt at få sat fast.

img_1230-1juldekoration-taet-paa

print