kraemmerhus-i-filt

Lav fine kræmmerhuse i filt:

Jeg er endnu ikke gået i gang med at pynte op til jul, selvom det kribler og krabler i mine fingre for at komme i gang. Til gengæld er jeg gået i gang med at lave lidt julepynt. Forleden dag lavede jeg Juletræer i filt, nu har jeg også lavet kræmmerhuse i samme materiale.

Jeg synes, i al beskedenhed, selv de er blevet rigtig fine. Det tog ikke 30 min. at lave disse 4 kræmmerhuse.

kraemmerhus-i-filt_2

Jeg har købt filt i A4 størrelse i Søstrene Grene, her har jeg også købt sort ståltråd. Koglerne er samlet i naturen, og de små sølvblade var nogle jeg havde i mine gemmer. Sølvbladene kan sagtens erstattes af små sølvstjerner klippet i pap, en sølv perle, en lille grangren – hvad du synes er pænt.

Læg en frokosttallerken oven på filtet og tegn rundt om den. Klip den ud. Klip den runde cirkel af filt i 4 kvarte. Hver kvarte bliver til et kræmmerhus. Jeg syede kræmmerhusene sammen med ståltråden. Det er ikke nødvendigt med en nål, ståltråden er så stiv at den sagtens kan gå i gennem filten. Start med at sy fra spidsen af kræmmerhuset, når du kommer op til kanten af kræmmerhuset vikles en kogle på og evt. anden form for pynt sættes på ståltråden. Bøj ståltråden over til den modsatte side af kræmmerhuset så der dannes en hank. Fæstn hanken på kræmmerhuset ved at stikke ståltråden igennem filten, og vikle ståltråden et par gange om sig selv.
Man kan også sætte perler på hanken, klistre små stjerner på filten, eller pynte kanten af kræmmerhuset med glimmer. Alt er tilladt 🙂

kraemmerhus-i-filt_1

print