kyllinge-frikadeller-med-speltsalat

Kyllingfrikadeller med speltkerner

Jeg er af en af mine veninder og hendes kæreste blevet opfordret til, at komme med lidt flere opskrifter på aftensmad. Jeg bliver så glad, når der er nogen, der synes det er godt, det jeg poster her på bloggen. Så den opfordring opfylder jer hermed 🙂 Der skal nok komme mange flere opskrifter i takt med, jeg får taget billeder af herlighederne.

Denne opskrift er på kyllingefrikadeller med speltkerner til. Det er en sund og hurtig lavet ret. Speltkernerne kan spises i et par dage, ligesom dellerne kan spises til en rugbrød dagen efter – hvis altså der er nogen tilbage.

Til retten skal der bruges følgende:

Speltkerner:

2,5 dl. speltkerner
2 dl edemambønner
100 g cherry tomater
80 g feta
15 groft hakkede mandler
Saft af en halv citron
Lidt olie evt. med smag af hvidløg

Hæld speltkerner i en gryde og hæld godt med vand på. Tilsæt salt. Lad det koge i ca. 20 min eller til kernerne er møre. Når de er færdigkogte hældes kernerne i et dørslag og overhældes med koldt vand. Kom kernerne ned i den skål de skal serveres i, og pres citronsaft over og tilsæt evt. lidt olie med smag. Drys endvidere med salt og peber.
Kom edemambønnerne i en skål og overhæld dem med kogende vand et par gange, og vupti så er de klar til at spise. Skær cherry tomater samt feta ud i mundrette stykker. Rist mandlerne på panden. Bland tomater, edemambønner, feta og mandler ned i kernerne.

Dressing til speltkerner:

4 spsk. cremefraiche
1 spsk. ketchup
1/2 spsk. sød chilisauce

Det hele blandes sammen i en lille skål

Frikadellerne:
400 g hakket kylling
1 dl havregryn
1 æg
1/2 dl. mælk
2 fed presset hvidløg
1 dl. hakket persille/
120 g feta ost. Køb en god feta, den slags man selv skal skære ud.
salt og peber

Hæld alle ingredienser i en skål og rør det godt sammen. Pas på med for meget salt da feta i sig selv er meget saltholdigt.

Steg frikadellerne og så er der aftensmad. Velbekomme til Mia, Hans og alle jer andre 🙂

print