Lækker økologisk olivenolie

Prøv lige at se denne smukke flaske olivenolie. Ud over at være enormt elegant, indeholder flasken en fantastisk økologisk olivenolie.

Jeg opdagede denne olie via en af mine tidligere kollegaer. Jeg vil gerne indrømme, at da jeg først så billedet af den, tænkte jeg, den indretningsmæssigt passede perfekt ind hos os – mere end jeg tænkte, det er er nok en god olie! Jeg købte olien, og den passer jo perfekt ind i de andre ting, jeg har stående på en lille bakke ved siden af komfuret. Men derudover så smager den virkelig godt. Jeg er normalt ikke den store olivenolie spiser, men den her er rigtig god.

Olien bliver produceret på en lille græsk ø der hedder Lesvos. Deres oliven er økologiske og ikke tilsat nogen for pesticider eller andre tilsætningsstoffer. De smukke oliventræer er flere hundrede år gamle og repræsenterer mange generationers hårde arbejde. Træerne står i bjergene, og man kan kun komme dertil med æsler. Side om side med træerne står forskellige krydderurter, som er med til at give olien dens smag. Når der skal høstes sker det ved håndkraft. Hele den ideologi er jeg vild med. Synes det er så vigtigt, at vi afleverer en ren jord til vores børn og deres efterkommere. Og så er jeg vild med pionerånden bag virksomheden. Det er ikke et stort firma som står bag, men et par piger som knokler med det ved siden af deres almindelige arbejde.

Hvis du vil læse mere om olien så går ind på http://www.auxooliveoil.com. Olien koster 149 kr. og kan købes via mail: auxooliveoil@gmail.com. Om et par uger åbner den tidligere ejer af Cofoco, Torben Klitbo, en delikatesse på charmerende Værnedamsvej i København – her kan man også købe olien.

Ind til det bliver sommer og sol, vil jeg drømme mig ned til Grækenlands varme…langt væk flyverdragter, huer, røde næse og 11-taller. Du milde kineser hvor vi snart trænger til lidt lunere årstider 🙂

print