efterår have aebletrae

Min have er mit frirum

Jeg har altid drømt om at få en have fuld af blomster, æbletræer og et lille drivhus. Drivhuset har jeg ikke fået endnu, men det står højt på ønskelisten. Haven fik jeg for 2 år siden, da vi købte vores hus. Jeg elsker virkelig at være i haven. Det er sundhed for sjælen, at gå rundt derude og ligge hovedet på kommoden og bare være til. Jeg har INGEN erfaring ud i havearbejdets kunst, men har kastet mig ud i det med åbne arme, og prøvet en masse ting. Da vi flyttede ind, troede jeg aldrig jeg skulle blive ejer af et staudebed. Men jeg har jo fundet ud af, at stauder er langt lettere at holde, end alle de ellers fine sommerblomster. De passer nemlig stort set sig selv – år efter år 🙂

Vi bruger vores have vildt meget, for sommer og vinter står de hver weekend og skraber på døren for at komme ud kl. 8.30. Derfor er vores have også indrettet meget børnevenligt.
Vores grund er på ca. 1000 m3, så det er en pæn stor have set i lyset af vi bor i København. Da vi overtog huset, var haven stort set 1 kæmpe stor rhododendron. Eller der var så mange kæmpestore rhododendron der var groet ind i hinanden, og der var stort set ikke nogen græsplæne. Det går ikke med 2 små drenge på matriklen. Så vi fik nogen til at komme og fjerne det hele, og de efterlod kun nogle æbletræer og et par andre små buske. Så vi er mere eller mindre startet fra scratch. Vi fik hurtigt bygget en ny terrasse, og så gik jeg ellers igang. Jeg har ikke gennemtænkt haven, eller haft arkitekt på. De ting vi har lavet, er ting vi synes er hyggelige. Vi mangler stadig rigtig meget, og vi..eller jeg :-), har mange ideer der endnu skal føres ud i livet. Mine haveindlæg kommer derfor til, at handle om den slags, og alle de learnings jeg har gjort mig.

Så på med gummiskoene og sæt dig ud med en kop the og mærk livet i din have.