Nemt og sundt

So far har det været en fantastisk sommer. Den danske sommer har godt nok ikke vist sig fra sin bedste side i år, men vi har været bortrejst i 4 uger og har nydt godt af sydens sol istedet for.

I ferien har drengene fået lov til at spise is hver dag, og der har derfor også sneget sig en vaffel – eller 10 – med italiensk is ned i min mave. Ferien er slut i morgen og det samme er is-spiseriet. Øv bøv, for jeg har seriøst nydt hver en bid. I dag har den derfor stået på sund mad, som ovenikøbet var super nemt at lave. Sundt og nemt må være opskriften på maden den næste tid 🙂

Bønnerne og tomaterne er fra haven. Det er første år jeg har sået bønner, og der er kommet virkelig mange. Det er som om grøntsager man selv har dyrket bare smager bedre.
Egentlig skulle vi have grillet i dag, men regnen stod ned i stænger og mørbraden røg på komfuret i stedet for.

Følgende ingredienser skal bruges:

500 g friske bønner
1 lille bakke søde cherrytomater
1/2 bundt broccoli
1 frisk mozzarella
Lidt rødvinseddike samt lidt olivenolie
Sesamfrø

1 svinemørbrad
Barbecue sauce

Mørbraden pudses og smøres med barbecue sauce. Mørbrad smager ikke af så meget, så kødet skal drysses godt med salt samt peber.
Mørbraden steges ca. 10-15 min alt efter hvor tyk den er. Smør gerne med barbecue sauce flere gange under stegningen.

Kog bønner samt broccoli møre i let saltet vand, pas dog på ikke at koge grøntsagerne for meget. Hæld det kogende vand fra og overhæld med koldt vand, så bønner samt broccoli køles lidt ned.
Skær tomater samt mozzarella ud i mindre stykker. Bland alle grøntsager sammen, og læg mozzarella på toppen. Drys med sesamfrø, flagesalt og dryp rødvinseddike samt olivenolie over.
Hvis man vil gøre retten mere sommerlig kan man også komme små stykker vandmelon i salaten.

Her blev fadet støvsuget. Drengene spiste dog mest af de ris, jeg havde kogt til dem også…..:-)

print