Nye stauder

Til sommer har vi haft vores hus i 3 år, så jeg er ny udi havearbejdets glæder. Sidste år plantede jeg et et væld af stauder – som jeg desværre ikke har billeder af, da det var før, der var tænkt på denne blog. Billedet ovenfor er af et bed vi har foran vores hus i hele husets længde. På billedet kan man desværre ikke se de mange stauder jeg plantede, men bedet blev virkelig fint, og lige som jeg havde håbet. Lidt vildt – og uden at jeg skulle luge. Jeg plantede nemlig meget tæt 🙂

Den have vi overtog fra den tidligere ejer, var meget velholdt…men også tilgroet. Der er ingen tvivl om, at der var lagt rigtig mange timer i den have. Men tingene var blevet for store og passede ikke rigtig til en børnefamilie, der har brug for græs og plads. Derfor fældede vi en masse træer og fik lagt rullegræs ud. Vi beholdt så meget som muligt, for jeg kan bedst lide en have med gamle æbletræer, og den slags der bare er en enorm gave i en have.

Nu er vi så igang med, at tilføre haven en masse nye små planter, buske og træer til nogle af de gamle. For der mangler noget. Men jeg synes vi er godt på vej.

Sidste sommer købte jeg mange stauder hos hhv. Staudestedet samt hos Staudemarken. Det er genialt at købe stauder på nettet – og langt billigere end på planteskolerne.

Sidste år købte jeg følgende stauder:
Japanske tidsler
Hamp stokroser
Digitalis
Ærenspris
Lupiner
Kæmpe verbena
Lavendel
Høstfloks
Staudesalvie
Torskemund
Stregbælg
Ærenpris
Sølvbynke
Hosta
Indianermynte
Stormhat
Løvefod
Kæmpe margerit
Rørblomst
Gåseurt
Astilbe
Akeleje
Stjerneskærm
Brudeslør
Valmuer
Ridderspore
Bjergknopurt
Kongelys

De blev alle til noget, og jeg var meget tilfreds med mit valg.

I år vil jeg lave endnu et staudebed, og derfor har jeg allerede nu lagt ordre hos Staudestedet. Jeg har jo fundet ud af, at hvis man vil have nogle helt bestemte stauder, skal man være hurtig ude 🙂 Indlæg om hvilke stauder jeg har bestilt kommer snarest…..

print