by-lassen_kubus_cooee_farfars-skab

Opdater et gammelt skab

I baggrunden kan man se min farfars gamle vitrine. Han elskede det møbel. Det stod i hans stue, så han fra sin lænestol kunne sidde og beundre det hele dagen.
Min farfar arbejdede til han var 80 år. Han havde en lille forretning på Frederiksberg, hvor han solgte fine gamle antikviteter. Skabet havde han, som de fleste andre ting han solgte, købt på en auktion hos Bruun Rasmussen.
Da han døde, var der ingen andre der ville have det og det endte hjemme hos os. Det var for fint til at blive smidt ud, syntes jeg. Omvendt er jeg ikke til mahogni, så jeg gik i gang med penslen og malede hele skabet sort. Efter at have stået sådan i nogle år, blev jeg lidt træt af det. Derfor har jeg malet skabet hvidt inden i, og det er som at have fået et nyt skab.

Jeg elsker, at kunne mixe dette fine gamle skab med nye ting. Derfor har jeg hængt et sjovt billede af Kate Moss ved siden af. Vores spisebord og spisebordsstole er af nyt design, og giver modvægt til det meget gamle look min farfars skab har.

På bordet har jeg stillet en By Lassen kubus stage, og mine 2 fine nye vaser fra Cooee Design. Jeg er vild med deres kuglerunde og helt enkle form.

På gulvet har jeg stillet nogle fine æsker med en stor vase ovenpå. Æskerne er fra Hay, og andre er nogle jeg har fået med, når jeg har købt fine tasker. Æskerne var så fine, at jeg ikke kunne smide dem ud. Jeg synes selv, det er en fin måde at genbruge disse meget fine æsker på.

Hvad min dejlige farfar ville have sagt til skabets nye udseende, skal stå hen i det usagte. Men omvendt, ville han have været endnu mere ked af det, hvis det var endt på lossepladsen eller var blevet på plejehjemmet, hvor ingen andre ville kunne huske de fine ting han havde stående i skabet. Ej heller ville nogen kende til en af de ekstra dejlige ting ved dette skab. Nemlig at han altid havde en fin krystal skål med lakridskonfekt og chokolade stående deri.

print