roed-peber-suppe-kylling-weekend-broed

Rød peber supper

Røde peberfrugter er jo smækfyldt med C-vitaminer. Noget man næsten ikke kan få for meget af på denne årstid, hvor influenza og forkølelse lurer lige om hjørnet. Philip og Frederiks næser løber konstant fra september til april, så jeg forsøger altid, at få så mange C-vitaminer i dem som muligt. F.eks. får de hver morgen en kiwifrugt, som også har højt indhold af c-vitamin, som de spiser med stort velbehag. Forleden serverede jeg så denne rødepebersuppe, som de også slubrede i sig. Jeg må erkende, at jeg bildte dem ind, det var tomatsuppe, da det er noget de spiser i vuggestuen.

Til suppen serverede jeg mit weekendbrød samt nogle kyllingefillet jeg havde stegt på panden, og til sidst vendt i lidt sød chilisovs.

Kartoflen kommer jeg i for at tykne suppen, så mine børn også kan spise den. Hvis man vil vil have en almindelig konsistens suppe, udelader man blot kartoflen.

For at kunne lave suppen skal man have en stavblender eller anden blender.

Følgende ingredienser til 4 voksne skal bruges:

2 røde peberfrugter
1 stort løg
1 bagekartoffel (kan udelades hvis man ønsker helt normal tynd suppe)
3 fed hvidløg
1,2 l. bouillon, gerne Knorrs den bedste
1 ds. hakkede tomater
1/2 pakke Philidelphia Light flødeost
1 spsk. balsamico
1-2 tsk. sød chilisauce
2 spsk. ketchup
Lidt smør til at stege i
Salt og peber.

Evt. stegt kyllingefillet eller brød til.

Skær de røde peberfrugter, kartoffel, løg og hvidløg groft ud. Hele herligheden skal senere blendes, så det behøver ikke være så pænt. Smelt smørret i en stor gryde, og hæld alle grøntsagerne i. Svits til løgene bliver blanke. tilsæt alle øvrige ingredienser og lad det koge i ca. 30 min. Jeg stikker min stavblender direkte ned i den varme gryde og blender det hele sammen. Smag til med salt og peber og server med enten kylling eller brød til. Voila så er der mad 🙂

print