weekend-malt-broed

Weekendbrød med maltmel

Årsagen til jeg kalder dette et weekendbrød er, at det skal gerne hæve i ca. 2 1/2 timer. Det er der sjældent tid til i hverdagen. Selvom jeg som familieminister går hjemme til daglig, så sørger jeg altid for, at det mad vi spiser til aften, er noget der ikke kræver det store af mig, når drengene er hentet. I weekenden bruger jeg lidt mere tid på tilberedelsen, da Thomas så kan lege med børnene imens.

Det her brød er et godt madbrød, da det vejer godt til. Det er nemt at lave, for som med alle mine andre opskrifter går jeg op i, at det skal være opskrifter, der er til at gå til for alle.
Jeg bager altid brød, når vi skal have suppe til aftensmad. Noget vi ofte spiser her om efteråret. Suppen skal bare være tyk nok, så ikke de er smurt mere ind end højest nødvendigt.
Find min opskrift på porre-kartoffelsuppe her.

Følgende ingredienser skal bruges:

1/2 pakke gær
1/2 liter vand
3 spsk. honning
10 g. salt
1 dl. solsikkekerner
2 dl. havregryn
1 dl. chiafrø
100 g. grahamsmel eller speltmel
500-550 g. hvedemel
1/2 dl. mørkt maltmel. Har man ikke maltmel, kan det udelades. Det er dog det, der giver brødet dens mørke farve.

Opløs gæren i vandet sammen med honningen. Hæld alle øvrige ingredienser i, og lad det stå og køre på røremaskinen ca. 10 min. Dejen er godt klistret. Lad den stå og hæve 2 timer eller til dobbeltstørrelse.
Saml dejen til et aflangt brød, og lad det efterhæve ca. 30 min på bagepladen. Skær ridser i brødet.

Stil en lille skål med vand ned i bunden af ovnen, det gør skorpen sprød.

Bag brødet de første 10 min. v. 275 c varmluftsovn, og lad det bage videre v. 200 c. i ca. 30 min. Brødet er bagt færdigt, når det lyder hult, når du banker det i bunden.
Brødet kan sagtens fryses, og gemmes til næste gang der står suppe eller noget lignende på menuen.

print