Salat med jordbær og kylling

Vores drenge er vilde med kylling. Og ikke sjældent steger jeg en hel kylling i ovnen. Opskriften herpå kan du finde her
Når jeg laver sådan en kylling, er der altid noget kød tilbage. Ikke nok til vi kan spise 4 af det, men for meget til jeg vil smide det ud. Derfor fryser jeg det gerne ned i små poser. Nogle poser bliver senere til kylling i karry, andre bliver brugt i madtærter – eller i salat som i dag!

I opskriften har jeg ikke skrevet, hvor meget af hver grøntsag der skal bruges. For du kan måske bedre lide mange tomater eller færre spinatblade end jeg.

Til denne salat har jeg brugt følgende:

Grøntsager til salaten:
Spæde spinatblade
Frosne edamambønner
Granatæblekerner
Blommetomater
Jordbær
Kogt broccoli

Dressing:
1 avocado
2 spsk. græsk yoghurt eller andet surmælksprodukt.

Kød til salaten:
Pillet kylling. Det kan også være et kyllingebryst der steges og skæres ud.
Ristet filetbacon. Det ligner ikke bacon når man køber det, da der ikke er noget fedt på. Det ligner røget filet som er skåret ud i små stykker.

Broccolien skæres ud i små buketter og koges let. De frosne edamambønner hældes op i en skål og overhældes med kogende vand.
Alle øvrige ingredienser vaskes og kommes i en skål. Man kan evt. hælde lidt god olivenolie over. Læg kyllingen øverst på salaten og til sidst drysses den ristede filetbacon over.

Som dressing mosede jeg en hel avocado med 2 spsk. græsk yoghurt, og dryssede lidt salt og peber i.

Det her mad smager seriøst af sommer. Skønt på sådan en helt magisk forårsdag som vi har i dag.

print