Hjemmelavet agurkesalat
En gang i mellem er det altså knashyggeligt med lidt mormor mad. Til en ovnstegt kylling hører f.eks. hjemmelavet agurkesalat. Og hvorfor ikke lave det selv, når nu det er virkelig simpelt.
Til en pæn stor portion skal du bruge følgende:
1-2 agurker
2 dl. edikke
1 1/2 dl kogende vand
1 tsk salt
2 spsk. sukker
Riv agurken i meget fine skiver. På de fleste rivejern kan man rive i meget tynde skiver.
Drys agurkeskiverne godt med salt og peber og lad dem stå og trække i 10 min.
Hæld eddike og kogende vand op i en skål og lad salt/sukker opløses heri. Hæld agurkerne ned i suppedasen.
Agurkesalaten kan sagtens spises efter den time, det tager for en kylling at stege i ovnen. Men er helt klart bedst dagen derpå. Den kan pga. eddiken holder sig i en lufttætbeholder flere uger i køleskabet. Sådan en agurkesalat kan peppe selv den mest grå leverpostejsmad lidt festligt op.