Ovnstegt kylling

Ovntegt kylling med sprødt skind

Her på matriklen er vi vilde med kylling – i alle former. Noget af det bedste er en ovnstegt kylling, og så er det super nemt at lave.
Det dejlige ved en ovnstegt kylling er, at man kan bruge resterne til enten lækre tarteletter, en dejlig salat eller i en madtærte. Så hvis man køber en stor kylling, har man let mad til flere dage.

1 stor fersk kylling
1 usprøjtet økologisk citron
Lidt smeltet smør til skindet
1 løg
3 laurbærblade

Tænd ovnen på 200 c varmluftsovn.
Halver citronen og kom den op i kyllingen. Hæld 3-4 dl. vand i bunden af en bradepande og læg løg samt laurbærblade i vandet. Placer kyllingen på risten over vandet. Pensl kyllingen med smeltet smør og drys salt og peber over.

Kyllingen steges i ovnen i ca. 50-60 min. eller til væden der kommer fra kyllingen er helt klar.
Jeg plejer at vende kyllingen, så brystkødet kommer op ad den sidste halve time.

Kyllingen kan spises på mormor-vis med agurkesalat, kartofler og sovs. Eller den kan spises til en let salat eller til et stykke rugbrød. Uanset hvad så smager den himmelsk og er ekstrem let at få lækker.
Hvis du vil lave tarteletter af resterne, skal du gemme væden fra bradepanden i lufttætbeholder i køleskabet. Den kan sagtens holde nogle dage.

Hvis du ønsker kylling som min mormor lavede det, så kommer opskriften her:

Lav kyllingen som anført ovenfor.

Sovs:
2 spsk smør
2 spsk. mel
Væde fra bradepanden hvor kyllingen er stegt
2 1/2 dl fløde eller mælk. Man kan også lave halvt af hver.
3-4 spsk. tyttebærsyltetøj eller ribsgele
Soya efter smag
Salt og peber

agurkesalat

Smelt smøret og kom melet heri, og så får man en klassisk smørbolle. Tilsæt lidt af væden fra bradepanden under omrøring. Tilsæt mælk/fløde til din sovs har den konsistens, du ønsker. Hvis den er blevet for tynd, kan den jævnes med lidt Maizena.
Smag til med tyttebærsyltetøj, soya og salt og peber.

Vi plejer at spise aspargeskartofler, agurkesalat samt lidt salat dertil. Opskriften til agurkesalaten finder du her.

print