Salat med laks og mandler
Havets frikadelle aka laksen er en skøn spise. Det kan godt være vores drenge ikke er de store grøntsags-spisere….men til gengæld spiser de så meget laks, at de nærmest får svømmehud mellem tæerne 🙂
Thomas og jeg elsker let aftensmad som denne salat. Drengene kører bare laksen ned, og skubber de kartofler jeg koger til dem, samt salaten til side.
Til salaten skal følgende ingredienser bruges:
Ferske laksebøffer
Soya
Sort birkes
Citronsaft
Skindet skæres af laksen, der overhældes med soya samt saften af en citron. Drys dernæst et lag sort birkes over laksen. Bag den i ovnen ved 200c i ca. 15 min.
Salaten består af:
Babyspinatblade
Edemambønner
Blommetomater
Avocado
Mozzarella
Hakkede mandler
Skyl babyspinatbladene. Hæld kogende vand over de frosne edemambønner og lad dem stå et par minutter. Hæld vandet fra og hæld bønnerne ned til salaten. Skær tomater, avocado samt mozzarella ud. Rist mandlerne på en meget varm pande. Man kan evt. hælde lidt soya på panden mens mandlerne ristes. Så får de en fantastisk smag. Hak mandlerne og drys dem over salaten til sidst.
Jeg plejer at hælde lidt god olivenolie samt lidt balsamico over salaten som dressing.
Bryd laksen i mindre stykker og læg det oven på salaten.
Velbekomme 🙂