Kanelbrød

Hvis jeg skal have gratis bonuspoint på min konto, skal jeg bare bage kanelbrød til Thomas. Alt bagværk med kanel sender adskillige ekstra point afsted. Og det skal man jo ikke kimse ad.

I dag har Frederik og jeg bagt kanelbrød, mens Philil lå og sov formiddagslur, og far tog sig en influenza-morfar på sofaen. Frederik er vild med at hjælpe i køkkenet – og det er rigtig dejligt.

Denne opskrift er let, børnevenlig og dejen skal kun hæve i 30 min., så det er hurtigt lavet.

Følgende ingredienser skal bruges til et stort kanelbrød:

Dejen:
1 dl. mælk
50 g. smør
30 g. gær
1 æg
1 tsk. kanel
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
Ca. 250 g. hvedemel

Fyld:
80 g. blødt smør
40 g. farin
1 spsk. kanel

Glasur:
200 g. flormelis
1/4 dl. kogende vand

Endvidere:
1 stk. 1 liters brødform

Start med at smelte smørret til dejen. Når det er smeltet hældes den kolde mælk ned i gryden.
Smuldr gær i en skål. Tilsæt den lune mælk/smør blanding samt sukker. Rør gæren ud heri. Tilsæt alle øvrige ingredienser. Hold lidt igen med melet så ikke dejen bliver for tung. Ælt hurtigt dejen sammen og stil den til hævning et lunt sted i 30 min.

Rør alle ingredienser til fyldet sammen, og lad det stå på køkkenbordet og blive helt blødt, til brødet er færdig bagt.

Når dejen har hævet 30 min., rulles den ud på bordet med en kagerulle, til den er ca. 20×30 cm. Fordel remoncen på dejen og rul den sammen til et brød. Kom dejen i en brødform foret med bagepapirog pensl med mælk. Bag den i ovnen ca. 22-25 min ved 180 c. varmluftovn. Tag brødet ud af formen og bag det yderelige 8 min.

Når brødet er kølet lidt af, pyntes det med glasur. Vi elsker glasur hos os, så vi kommer glasur på hele brødet. Det kan man jo gøre som man lyster.

Pointene strøg ind på min konto, og det er jo vigtigt, nu der kun er 14. dage til jul 🙂

print