kanelkage

Dejlig blød kanelsneglkage

Hos os elsker vi kager og søde sager. Specielt i weekenden er vi slemme til at spise kage.
Denne kanelkage har vi lavet virkelig mange gange. Den er altid et hit hos unge som gamle.
Den smager himmelsk når den lige er kommet ud af ovnen. Skulle der være noget tilbage til dagen efter varmes den lidt op og himmerige indtræffer igen 🙂

Den tager ikke lang tid at lave, og er ej heller svær at få god. Som med alle andre gær deje gælder det, at der ikke skal for meget mel i dejen. Det er for meget mel der gør bagværket tungt.

Ingredienser:

25 g gær
2 1/2 dl mælk
100 g smeltet smør
2 æg
4 spsk. sukker
1 spsk. kardemomme
1 knivspids salt
ca. 500 g. hvedemel

Slå æggene ud i en skål, hæld sukker ned i skålen og smuldr gæren deri. På denne måde opløser man hurtigt gæren.
Tilsæt kardemomme, mælk, smeltet smør, mel samt salt. Rør hurtigt dejen sammen med klør fem nede i skålen.
Dejen stilles til hævning ca. 45 min. eller til den er dobbeltstørrelse.

Fyld til kenelsneglene:
180 g. smør
5 spsk. sukker
1,5 spsk. kanel

Rør det hele blødt i en skål. Når dejen er hævet færdig rulles den ud, så den bliver ca. så stor som en bageplade. Smør fyldet ud på dejen i et tyndt lag og rul sammen i en lang pølse. Skær dejen ud i ca. 3 cm. høje snegle, disse fordeles i en smurt rundt springform. Der må godt være lidt mellemrum i mellem dem, da de hæver godt. Pensl med mælk og bag dem ved. 180 c i ca. 30 min. Kagerne må godt være til den lidt mørke side.

Glasur:
250 g flormelis
2 spsk. kogende vand

Så kan det da kun blive en dejlig søndag, hvis man får serveret sådan en dejlig blød, duftende nylavet kage.

print