SONY DSC

Glutenfri tærtebund med frisk frugt

Denne tærte smager virkelig godt, og man kan ikke smage, der ikke er gluten i.
Den er virkelig nem og lave, og man kan evt. gemme lidt af dejen til et par muffins.

100 g. smeltet smør
3 æg
2 dl. sukker
2 tsk. vanillesukker
1 1/2 dl. glutenfri mel
1 dl. kokosfibermel
1 tsk. bagepulver
1 moset banan

50 g mørk chokolade, smeltet

Råcreme:
2 1/2 dl. piskefløde
3 æggeblommer
5-6 spsk. flormelis

Smelt smøret og stil det til afkøling. Pisk æg, vanillesukker og sukker meget hvide. Jo luftigere det bliver pisket, des luftigere kage. Vend glutenfri mel, det smeltede smør, kokosfibermel samt bagepulver heri med dejskraber. Der skal ikke røres for meget rundt, kun vendes. Tilsæt tilsidst den mosede banan

Bages v. 175 c varmluftsovn i ca. 30 min. i en velsmurt silicone form. Glutenfrie kager bages bedst i siliconeforme, da de kan være meget svære at få ud af en klassisk springform. Husk også at smøre rigtig godt og vent ikke med at tage kagen ud, til den er helt kold.

Bunden vendes ud på et fad og smøres med smeltet chokolade.

Når chokoladen er helt kold, piskes først flødeskum i en skål. Dernæst piskes æggeblommer og flormelis meget hvidt. Vend det hele sammen og kom det på kagen. Pynt kagen med de frugter, du synes er lækkert.

print