Kanelboller

I morges kom jeg til at love Frederik, at jeg ville bage boller til de kom hjem fra børnehaven. Og man skal jo holde det man lover 🙂

Drengene elsker boller og de elsker kanel, så en kanelbolle er jo lige sagen…og ikke helt så usund som et kanelbrød eller en kanelsneglkage.

I sidste uge var vi på skiferie, og her fik jeg tiltusket mig en opskrift på nogle fantastiske kanelboller. De var dog uden kanel-halløj inde i bollerne. På dem var der bare drysset kanelsukker. Thomas syntes de smagte fantastisk, og spurgte om jeg ikke kunne bage dem med lidt snask inden i. Så det er det jeg har gjort med disse – og jeg er ret godt tilfreds med resultatet.

Til ca. 24 kanelboller skal der bruges følgende ingredienser:

100 g. smeltet margarine
6 dl. koldt vand
2 spsk. sukker
2 tsk. salt
2 spsk. kanel
1 æg
1 pakke gær
Ca. 900 g. hvedemel

Smelt margarinen og hæld det op i en røreskål til det kolde vand. Tilsæt sukker og opløs gæren heri.

Pisk et æg ned i massen, og tilsæt alle øvrige ingredienser. Ælt dejen sammen, den må godt være lidt klistret. Stil dejen til hævning i ca. 40 min.

I mellemtiden laves remoncen klar. Til det skal man bruge:

85 g. margarine
3 spsk. sukker
1 spsk. kanel

Rør det hele godt sammen.

Når dejen er færdig med at hæve rulles den ud til en lang pølse, der ca. er 15 cm. bred og ca. 3 cm. høj. Læg remoncen i små klatter på dejen. Skær dejen ud i mindre stykker, så der i hver boller kommer nogle klatter remonce i. Remoncen skal helst ind i midten af bollen.

Rul bollerne og stil dem til hævning yderligere 20 min.
Efter sidste hævning pensles bollerne med æg, og drysses med lidt kanelsukker. Sidst nævnte laves ved at tage en 2-3 spsk. sukker og bland det med en lille teskefuld kanel.

Bages i ovnen ved 190 c. varmluftsovn i ca. 20 min. Eller til de er gyldne.

Hele hytten dufter fantastisk af kanel lige nu, og jeg glæder mig til, jeg om lidt skal hente drengene og vi kan komme hjem og hygge 🙂

print