Kylling i parmaskinke med bagte rodfrugter
Jeg er fortaler for let mad. Sådan at forstå det skal være let at lave. Der vil jo altid være lidt forberedelsestid, men som udgangspunkt skal det være let at lave, og noget mine drenge gider at spise. Af en eller anden grund gider Philp og Frederik stort set kun, at spise de kartofler de selv har gravet op ude i haven, endnu et incitament til at have grøntsager i haven, eller når jeg laver dem som her i ovnen.
Det her mad er let at lave, da det kan stege i ovnen samtidig. Følgende ingredienser skal brugestil 2 voksne og 2 børn:
Du skal bruge ca. et kg. forskellige rodfrugter. Jeg brugte gulerødder, persillerod, jordskokker, rødbeder samt 1 bagekartoffel.
3 spsk. honning.
Saften af 1 appelsin
1 spsk. olie
2 store kyllingebryster
1 pakke parmaskinke
2-3 spsk. fuld Philidelphia Light flødeost
1/2 dl. hakket persille eller en skefuld god pesto
Salt og peber
Kødnåle
Først laves rodfrugterne klar, da de skal have længst tid i ovnen.
Skræl alle rodfrugter og skær dem ud i 1 cm. tykke strimler. Jo tykkere de er, des længere skal de stege, så det kan betale sig at skære dem fhv. tyndt ud.
Læg alle rodfrugter i et ildfast fad eller en bradepande. Vend rodfrugterne med olie, appelsinsaft, honning samt salt og peber. Sæt fadet i ovnen ved 180 c varmluftsovn. De skal have ca. 45-50 min.
Nu skal kyllingen tilberedes. Skær kyllingebrysterne op, så de bliver bredere og lidt fladere. Smøreost og persille røres sammen og smøres ud på kyllingebrysterne. Rul kyllingebrysterne sammen og vikl parmaskinken omkring. Stik et par kødnåle, eller lignende, igennem så der holdes sammen på det. Læg kyllingen i et lille ildfast fad, og stil den i ovnen sammen med rodfrugterne, når der er ca. 25 min tilbage af rodfrugternes bagetid.
Man kan også bare servere en lækker salat til disse kyllingebryster, eller lave dem på grillen om sommeren.