SONY DSC

Snoet brød i hævekurv (kan sagtens laves uden kurv)

Det her brød er virkelig lækkert, og dejen er hurtigt samlet. Som med alt andet brød er det hævningen, der tager tid, men der kan du jo lave alt muligt andet imens 🙂 Hævekurven giver brødet et virkelig fint mønster, men brødet kan sagtens bages uden, så bliver formen bare ikke som på billedet. Man kan købe hævekurve billigt i supermarkeder, hos Søstrene Grene eller på nettet. Fuldkornsrugmel og speltmel kan snildt erstattes med andre meltyper. Generelt er der stor forskel på mel, så hold altid lidt igen på melen.

2 1/2 dl. mælk
2 dl. yoghurt naturel eller andet surmælksprodukt
10 g gær
1 spsk. honning eller sukker
10 g salt
40 g sesamfrø
40 g solsikkekerner
350 g hvedemel
75 g fuldkornsrugmel
75 g speltmel

Gæren opløses i mælken sammen med sukkeret. Tilsæt alle øvrige ingredienser, hold gerne lidt af melet tilbage til du har æltet dejen lidt sammen. Dejen skal være lidt klistret. Kan æltes sammen i hånden eller med en røremaskine. Jeg lod min dej ælte ca. 10 min i min Kitchen Aid. Lad dejen stå i skålen og lad den hæve 1 time.
Del herefter dejen i 2 pølser og sno dem sammen. Læg dejen i en meldrysset hævekurv. Så skal dejen hæve yderligere en time, eller til den har ca. dobbeltstørrelse.
Stil en lille skål med vand ind i ovnen, da det giver dejlig sprød skorpe. Bag brødet de første 5 min. v. 250 c (varmluftsovn) og de sidste 40-45 min. ved 200 c (varmluftsovn).

print