SONY DSC

Squash (courgette) brød

I foråret plantede jeg bare 1 enkelt frø til en squashplante, og den ene plante har begavet os med så mange squash, at vi næsten ikke kan nå at spise dem. Jeg hælder året rundt squash i bolognesen, da det er endnu en måde at få noget grønt i mine små drenge. Men den ene, dog kæmpe store plante, har seriøst været effektiv, og så meget bolognese spiser vi jo heller ikke. Så jeg tænkte,at man måtte da kunne bruge squashen i noget brød. Denne opskrift er på dej til 2 brød eller et kæmpe stort, hvis man skal have mange gæster. Brødet kan sagtens fryses ned.
Det blev til følgende opskrift:

6 dl. mælk
1 1/2 dl. yoghurt eller andet surmælksprodukt
1/2 dl. olie
30 g. gær
2 spsk. honning eller sukker
800 g. hvedemel
200 g. grahamsmel
2 dl. havregryn
1 dl. solsikkekerner
1 dl. hakket persille
300 g. groftrevne squash
2 knuste fed hvidløg
3 tsk salt

Mælken lunes i en gryde, – må ikke være for varm. Opløs gæren sammen med honning i mælken.
Tilsæt alle øvrige ingredienser, og så skal det ellers bare æltes sammen med hånden nede i en skål. Dejen må gerne være lidt klistret.
Lad dejen hæve ca. 45 min til en time. Del dejen i 2 lige store dele og form til franskbrød på en bageplade med bagepapir på. Hvis dejen er meget klistret, tilsæt da en lille smule mel, men husk jo mere mel des tungere brød. Lad brødene efterhæve i ca. 30 min på bagepladen. Man kan evt. drysse en lille smule flagesalt over brødene inden de bages, da det jo er et madbrød.

Stil en skål med vand ned i bunden af ovnen, så bliver skorpen dejlig sprød. Bag ved 185c i varmluftsovn i ca. 45 min eller til brødet er færdigt.

print