chokolade-snegle-med-marcipan

Chokoladesnegle med marcipan:

Min kæreste Thomas er vild med onsdags-snegle og med direktørsnegle. Jeg tænkte derfor jeg ville forsøge at lave en kombination af de to. Man siger jo vejen til en mands hjerte går gennem maden…eller i dette tilfælde igennem sneglen 🙂

Som alt andet jeg bager er det en opskrift der er let at gå til.

Der skal bruges følgende ingredienser:

Dejen:
100 g margarine, smeltet og lettere afkølet.
1 æg
25 g gær
1/2 dl. sukker
1/2 tsk salt
1/2 tsk. kardemomme (kan udelades hvis ikke man kan lide smagen)
2 1/2 dl. mælk
Ca. 500 g hvedemel

Remonce:
140 g. stuetempereret smør
1 spsk. kanel
2 spsk. cacao
125 g. groft revet marcipan
1 dl. sukker

Glasur:
250 g flormelis
2 spsk. cacao
2 spsk. kogende vand

Dejen:
Margarinen smeltes og stilles til afkøling, mens de øvrige ingredienser findes frem.
Slå ægget ud i en skål og kom sukker heri. Opløs gæren i æggeblandingen. Sukkeret hjælper med at få gæren smeltet hurtigt.
Tilsæt alle øvrige indgredienser, hold lidt igen med melet. Jeg kommer altid ca. 100 g. mindre mel i, end der står i diverse opskrifter, og så tilsætter jeg lidt ekstra, mens jeg ælter det sammen. Det gør jeg indtil, jeg føler dejen har den rette konsistens. Dejen må gerne være meget klistret, da bollerne bliver tunge, hvis der kommer for meget mel i. Så er det ellers ned med klør-fem i skålen og ælt dejen sammen, til den er samlet. Det tager ikke 1 min., så mere tid behøver du ikke bruge på æltning. Stil dejen til hævning i ca. 30-45 min, eller til den har dobbelt størrelse.

Remonce:
Riv marcipanen og hæld alle øvrige ingredienser i. Rør det hele sammen til en ensartet masse.

Drys lidt mel på bordet og vend dejen ud derpå. Rul dejen ud med en kagerulle til den er ca. 1 cm. tyk og så stor som en bageplade. Smør forsigtig remoncen ud. Det tager lidt tid da dejen let kan gå i stykker. Rul dejen til en pølse og skær den ud i stykker af ca. 3-4 cm højde.
Læg sneglene på et stykke bagepapir på bagepladen. Tryk dem lidt fladere og lad dem efterhæve 15 min. på pladen. Pensles med æg og bages ved 180 c. varmluft ovn i ca. 18-20 min.

Pyntes med glasur.

De smager virkelig godt, og er dejlig bløde som onsdags-snegle og med chokoladeglasur som direktørsneglen. Thomas blev glad, og de ligger allerede nede i hans mave. Jeg nåede dog at fryse en del af dem ned, så de hurtigt kan blive tøet op, hvis vi har lyst til lidt sødt en anden dag. -Og det har vi helt sikkert 🙂

print