krans_kogler_skoven

Lav en krans af kogler og mos fra skoven

Som jeg har skrevet i tidligere indlæg, har jeg de sidste par måneder samlet alverdens ting i naturen med henblik på julepynten. For nogle weekender siden samlede jeg en masse mos samt disse fine kogler fra lærketræer. Jeg fandt en masse grene med kogler siddende på, de er nemlig super lette at lave en krans af.
Derudover fandt jeg for et par måneder siden en mængde agern. Agern, lærkekogler samt mos er hoved ingredienserne i denne krans.

Jeg har brugt følgende for at lave kransen:
Mos
Lærkekogler
Agern
Sølvglimmer
Sjat grå maling
God hobbylim eller limpistol
10 små lysholdere købt i Panduro Hobby for 42 kr.
Ståltråd
Halmkrans købt i Føtex for 15 kr.
Juletræslys eller bloklys til at stille i midten

Som I kan se på billedet, er koglerne lidt grå i det. Jeg har dyppet dem i en blanding af 1/10 del grå maling og 9/10 dele vand. Hvis man ikke har en sjat grå maling stående, kan man der hvor man køber maling, købe små bøtter med farveprøver i. Mere skal der ikke bruges.
Ifør dig gummihandsker for det griser lidt. Bland vand og maling, det er noget tyndt sjask, og dyp alle de ting du vil have på din krans (undtagen mos). Lad det tørre i ca. 2 dage.
Hvis ikke man ønsker koglerne grå, kan man sagtens bruge dem som de er.

Tag gummihandsker på og kom en klat hobbylim på størrelse med en 5 krone i hånden. Tag alle agern imellem hænderne, så de alle får et tyndt lag lim på sig. Læg dem på en pose, ikke papir hvor de sidder fast. Drys godt med glimmer på dem, og vend dem så det kommer over alt på de små agern. Når de er tørret limes agern fast til de små “holdere”, som de oprindeligt sad i på træet.

Den inderste krans er en halmkrans, jeg købte i Føtex for 15 kr. Vikl ståltråd et par gange rundt om kransen, og “lås” ståltråden fast ved at dreje den om sig selv et par gange. Læg mos oven på kransen, og vikl tynd ståltråd rundt om moset. Bliv ved til kransen er helt dækket af mos. Det er vigtigt den også er dækket inde i midten af kransen, hvor man ikke behøver sætte så mange kogler fast.

Læg grene med lærkekogler og små agern på et lille stykke af kransen og vikl ståltråd omkring. Man kan ligesom sno ståltråden ind i mellem koglerne, så man ikke ser den så meget.
Bliv ved til kransen er helt dækket af kogler og agern. Der behøver ikke være så mange kogler indvendigt i kransen, hvis bare man har dækket den af mos.

Når kransen er bundet færdigt, kan man evt. drysse lidt ekstra sølvglimmer på. Ståltråden klippes over og kan let sys fast neden under kransen.

Enten kan man lime små lysholdere på som jeg, eller man kan blot stille et stort flot bloklys i midten.

Jeg synes det er SÅ hyggeligt med juleting, der er lavet af fund fra naturen. For det første så minder alle koglerne mig om hyggelige skovture med min familie, og for det andet kan jeg godt lide tanken om, at jeg bruger af den enorme mængde af gratis gave naturen giver os.

krans_kogler_skoven_rensdyr

print