SONY DSC

Hindbærsnitter – findes der noget bedre.

Hindbærsnitter er for mig en Gude-spise. Og er de sprøde føles det næsten som englene synger.
Jeg har lovet mig selv, at når jeg engang bliver så gammel, at det er ligegyldigt hvad jeg vejer – så skal jeg spise hindbærsnitter hver dag. Så farver jeg mit hår blåt, pynter mig med alle mine smykker hver dag, drikker en lille Baileys med den ene hånd, spiser en hindbærsnitte eller 2 med den anden hånd, er glad samt fro og nyder den sidste tid på vores dejlige jord.

Her kommer opskriften på nogle virkelig dejlige, sprøde hindbærsnitter:

150 g blødt smør
75 g flomelis
2 tsk. vanillesukker
250 g. hvedemel. Kan sagtens skiftes ud med sundere mel, hvis man nænner det 🙂
1 æg
1 dl. god hindbærsyltetøj

Glasur:
400 g flormelis og lidt kogende vand

Skær smørret ud i mindre stykker. Bland flormelis, vanillesukker samt mel i og saml dejen med ægget.
Stil dejen i køleskabet en times tid, da den ellers er svær at rulle ud.
Dejen rulles ud mellem 2 stykker bagepapir. Max. 3 mm tykke.
Fjern det øverste lag bagepapir og læg dejen på en bageplade. Skær dejen ud i 2 lige store stykker. Dejen hæver ikke så man behøver ikke flytte de 2 stykker væk fra hinanden. Det kan man heller ikke fordi dejen klistrer.
Bages ved. 200c varmluftsovn i ca. 10 min. eller til de er gyldne og sprøde.
Lad den færdigbagte dej afkøle lidt. Smør syltetøjet ud i pænt tykt lag på det ene stykke, og læg det andet stykke ovenpå.
Lav glasur af flormelis og lidt kogende vand. Jeg tilsatte lidt lyserød frugtfarve og dryssede lidt hakkede, usaltede pistachienødder på.

Tag den første bid af hindbærsnitten og bliv en lille smule lykkelig 🙂

print