SONY DSC

Hjemmelavet nougatis

Hjemmelavet is smager bare helt fantastisk. Det er nemt at lave og man behøver ikke være et geni i et køkken. Kan du piske flødeskum, så er du rigtig godt på vej.

Thomas er vild med nougatis, men af en eller anden grund er det en uddøende race. Derfor lavede jeg min mors gamle vanilleisopskrift om til en variation med nougat.
Til isen skal du bruge følgende ingredienser:

Is:
4 æggeblommer
2 1/2 dl. flormelis
1 tsk. vanillesukker eller kornene fra 1 vanillestang.
1/2 liter piskefløde

Nougatcrunch:
50 g hasselnøder eller mandler
2 dl. sukker

100 g mørk chokolade
1 skavt Amaretto

Hvis man bare vil lave vanilleis, eller is med chokoladestykker så kan man sagtens udelade nougatcrunch.
Lad sukkeret smelte langsom på en pande. Pas på det ikke brænder på. Når sukkeret er smeltet tilsættes hasselnødderne og de vendes rundt i sukkeret. Hæld hele herligheden ud på et stykke bagepapir. Pas på det er seriøst varmt. Det skal afkøle før, det kan hakkes groft og kommes i isblandingen.

Pisk fløden stiv. Jeg plejer at piske det en anelse stivere, end jeg ville have gjort, hvis det skulle bruges som almindelig flødeskum. Tag en ny skål frem og pisk heri æggeblommer, flormelis samt vanille meget hvidt. Vend æggemasse og flødeskum forsigtigt sammen.
Hak chokoladen groft og vend det sammen med nougatcrunch, og Amaretto efter smag, forsigtigt ned i isen.
Hæld isen i en skål og lad det fryse min. 6 timer eller gerne til dagen efter. Isen kan holde sig i flere måneder nede i fryseren, hvis altså man kan holde sig fra den.

print