kiksekage

Kiksekageopskrift fra min mutti

Da jeg var barn, lavede min mor altid kiksekage til mig på min fødselsdag. Dejligt minde. Så når jeg sætter tænderne i kiksekage, kan jeg ikke andet end blive glad. Jeg ved ikke hvorfor, denne kage er gået lidt i glemsel for den er let at lave, smager himmelsk og kan holde længe i køleskabet – hvis man kan holde snitterne fra den.
Det eneste er at vanillekiksene ikke længere er nogen, man kan købe i alle butikker. Jeg kun fundet dem i Super Brugsen og Menu.

For at lave en kiksekage skal man bruge følgende ingredienser:

1 pakke vanillekiks. Hvis man ønsker en grovere kiks, kan man sagtens det.
200 g. mørk chokolade
100 g smør
2 spsk. fløde
Evt. pynte med brombær eller andre bær.

Knæk chokolade i mindre stykker og kom den i skål sammen med smøret. Hæld vand i en gryde og stil skålen ovenpå. Når vandet koger smelter smør og chokolade. Når det er smeltet tilsættes fløden under omrøring.
Beklæd en lille brødform, ca. 20 cm lang, med bagepapir. Er din brødform længere, lægger du noget krøllet staniol i enden så formen bliver mindre. Smør først et tyndt lag chokolade i bunden af formen med bagepapiret. Læg dernæst et lag vanillekiks oven på chokoladen, og sådan fortsætter du. Det sidste lag skal være et lag med chokolade. Stil hele herligheden i køleskabet en 2-3 timer – og vupti så har du den dejligste kiksekage.

print