Kyllingefrikadeller med råkost og ristet rugbrød

Børnehaven har en Instagram profil, hvor der dagligt uploades billeder af alt det lækre mad de spiser. Hvis bare drengene gad spise halvt så meget af det grønne herhjemme, som de dagligt konsumerer i børnehaven, så ville jeg være glad. På flere billeder er der billeder af revet gulerødder, så jeg tænkte hvis jeg peppede det lidt om med æbler så kunne det være, jeg kunne få drengene til at spise det her på matriklen også. Det lykkedes til dels. Jeg har lært i børnehaven, at man skal servere det samme mad med en uges mellemrum, da ungerne så bedre kan huske de kan lide det. Så i næste uge står menuen igen på kyllingefrikadeller med råkost og ristet rugbrød 🙂

Følgende ingredienser skal anvendes.

Råkost:
Et halvt fint snittet spidskål
3 store fint revne gulerødder
2 små æbler skåret ud i små tern
2 håndfulde græskarkerner
Lidt hvidløgsolie
Lidt god olivenolie
Saften af en 1/2 citron
Hvis man kan lide rosiner kan de også kommes i salaten. Men det kan jeg ikke 🙂

Frikadellerne:
400 g hakket kylling
1 dl havregryn
1 æg
Lidt hakket persille
1/2 dl. mælk
1 fed presset hvidløg
120 g feta ost. Køb en god feta, den slags man selv skal skære ud.
salt og peber

Ristet rugbrød:
Nogle skiver rugbrød
Lidt hvidløgsolie
Flage salt

Dyppelse:
1 avocado
2-3 spsk. græsk youghurt eller creme freaiche

Snit alt til salaten, hæld lidt god olivenolie samt citronsaft over.
Fordel græskarkernerne på den ene halvdel af en bageplade, spray dem med lidt hvidløgsolie og drys med lidt flagesalt. Ved siden af græskarkernerne lægges rugbrød der er skåret ud i tern. Det sprayes ligeledes med hvidløgsolie og drysses med flagesalt. Rist i ovnen ved 220 ca. i 5 min.

Mos fetaen med en gaffel og rør alle ingredienser til farsen sammen. Pas på med salten, da feta i sig selv er meget salt. Steg frikadellerne.

Avocado moses med salt peber og youghurt – og så er der mad 🙂

print