muffin-med-baileys-frosting

Muffins med Baileys frosting

I fredags skulle jeg være sammen med nogle af de veninder, jeg har kendt i længst tid. Vi kender hinanden fra den badmintonklub vi spillede i hele vores ungdom og barndom. Når vi er sammen laver vi alle mulige tossede ting. Vi er alle meget forskellige, har meget forskellige professioner og er forskellige steder i livet. Det til trods holder vi sammen og har det vildt sjovt og hyggeligt. Vi har som sagt kendt hinanden næsten altid, men har haft vores lille klub i ca. 20 år. Hver gang vi mødes deler vi opgaver ud. Den som lægger hus til laver hovedretten, en anden får til opgave at lave forret, en laver dessert, en leverer chips og dip, en leverer velkomstdrink og den sidste sørger for noget underholdning. I fredags var min opgave desserten, og derfor bagte jeg disse muffins. Vi elsker at drikke Baileys, og derfor syntes jeg desserten skulle indeholde netop denne Gude-drik 🙂

De ser måske ikke lette ud at lave – men det er de. De muffins der ikke bliver spist kan sagtens fryses ned UDEN frosting på.

Opskriften er som følger på 12 muffins:

Muffins:
100g smeltet smør
3 dl. sukker
2 æg
2 1/2 dl. hvedemel
1/2 dl. chiafrø
1 1/4 dl. mælk
1 tsk. vanillesukker
1 tsk. bagepulver
1 moset banan

Frosting:

225g Philidelphia
1 tsk. vanillesukker
100 g. smeltet mørkchokolade
450 g. flormelis
3-4 spsk. Baileys

Pynt:
Hindbær eller andre bær.
Hakkede usaltede pistacie nødder eller andre nødder.

Muffins:
Smelt smøret. Pisk æg, sukker og vanille meget hvidt. Hæld alle øvrige ingredienser, undtagen bananen, i og pisk forsigtigt. Så snart bagepulveret er i, må der ikke piskes ret meget. Vend tilsidst bananen forsigtigt i. Hæld dejen i muffinsform og bag dem i ca. 20 min. ved 180 c.

Frosting:
Smelt chokoladen. Pisk Philidelphia, vanillesukker, Baileys samt smeltet chokolade. Kan man, af uransagelige årsager, ikke lide Baileys, kan den sagtens udelades eller erstattes af anden spiritus 🙂 Pisk til sidst flormelis i lidt ad gangen. Når kagerne er afkølede, kan de blive pyntet. Frostingen kan sprøjtes på med en sprøjtepose med en tyl eller smøres på med en palet.

print