sproede-vafler-der-smager-af-jul

Sprøde vafler der smager af jul.

Jeg synes, det er meget vigtigt at lave nogle små hyggelige traditioner med sine børn. Om man laver dem i weekenden, laver dem i hverdagen eller hvornår er underordnet. Det vigtige er at lave dem. Fredag er vores yndlings dag. Fredag er den dag på ugen, hvor vi køber take-away. Drengene får lov til at bestemme hvad slags mad, og det ender altid med pizza. På pizzariaet giver manden dem altid en slikkepind, om det er den eller pizzaen der trækker mest er lidt usikkert.

Vi har også andre hyggeritualer på daglig basis. Hverdag når jeg har hentet drengene i hhv. vuggestue og børnehave, sætter vi os ved spisebordet taler om dagen, drikker lidt saft – og selvfølgelig spiser vi også en eller anden lille snack. Nogle gange har vi købt kager med hjem fra bageren, andre gange er det en kiks med smør, en kanelgiffel, en klementin, lidt rosiner i en skål der serveres. Har vi tiden, bager vi vafler.

De her vafler tager ikke 5 min. at røre sammen. og vaflerne er hurtige at bage. Philip og Frederik elsker at trække deres skamler hen til køkkenbordet og kigge på. Og så skal man ikke kimse ad, at hele huset dufter himmelsk efter sådan en bagning.

Følgende ingredienser skal bruges (ca. 8 vafler):

80 g. smeltet smør
80 g. sukker
200 g hvedemel
1 dl. mælk
1 dl. danskvand (kan erstattes af mælk)
1 æg
2 tsk. kanel
1 tsk. allehånde
1 tsk. natron eller bagepulver
1 knivspids salt

Hæld alle ingredienser, med undtagelse af smørret, godt sammen. Når det er gjort piskes smørret i og vaflerne bages med det samme. På vores vaffeljern går der ca. 1 dl. dej pr. vaffel.

print