Verdens bedste romkugler

…og det kan jeg skrive uden at lyve! Disse romkugler smager seriøst så englene de synger 🙂 Det gør Thomas i hvertfald når han spiser dem, og han er ellers min hårdeste kritiker. Min far som har spist så mange romkugler i sit liv, at det ikke kan tælles, er også meget begejstret for dem. Så det tager jeg som en kæmpe cadeau.

Man skal bage en chokoladekage inden romkuglerne kan laves. Det er af denne kage samt nogle andre ingredienser romkuglerne laves. Opskriften på både kage og romkugler kommer her.

Til kagen skal følgende ingredienser bruges:

130 g. smør
270 g. sukker
2 æg
100 g. hvedemel
6 spsk. cacao
1 tsk. vanilleessens

Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt æggene 1 ad gangen. Pisk det godt sammen. Tilsæt mel. cacao og vanille.
Kom dejen i en smurt bageform, ca. 15×30 cm. Har man ikke en form i den størrelse, kan en større form sagtens deles op med bagepapir.

Bag kagen i ca. 25-30 min. ved 180 c varmluftovn

Lad kagen afkøle, evt. til næste dag.

Nu skal romkuglerne laves af følgende ingredienser:

Ovenstående kage
2 spsk. hindbærsyltetøj
40 g. koldt smør
50 g. smuttede og hakkede mandler
3 spsk. romessens
1 spsk. mandelessens

Smuldr kagen i en stor skål. Tilsæt alle øvrige ingredienser. Det er lettest at ælte sammen med hænderne. Hvis dejen er lidt for blød til at forme til romkugler stilles den på køl i ca. 30 min.
Rul kuglerne i en passende størrelse og dyp dem i ca. 200 g. mørk smeltet chokolade.

Her er jeg nød til at gemme romkuglerne væk, så ikke Thomas spiser dem alle inden juleaften 🙂

God fornøjsele…og glem det med kalorierne. De feder først i morgen.

print