Dæk et fint julebord med naturens materialer

Jeg kan virkelig godt lide at dække fine borde. Juleaften skal bordet naturligvis have hele armen. Nu tænker I nok, så kunne hun da godt lige have strøget dugen. Men det er faktisk bevidst, jeg har lagt en dug på, som ikke kan glattes helt ud. Jeg kan godt lide den stoflighed og naturlighed det giver, nu jeg har valgt at tage naturen helt med ind i stuen.

På bordet har jeg lagt grangrene samt eucalyptus. Ind i mellem har jeg stillet hyacinter i små glas samt små stager med juletræslys i. Gran, eucalyptus samt hyacinter dufter alle sammen himmelsk og giver en ekstra dimension til borddækningen.

Jeg har også lagt en af de helt tynde lyskæder man kan købe på bordet. Vil man gerne have noget julerødt ind, kan man også lægge pigion æbler på bordet. Kogler af alle slags kan også se rigtig fine ud på et bord. Evt. kan man drysse dem med lidt sølvglimmer.

Som servietringe har jeg lavet nogle små kranse af eucalyptus. De er super lette at lave. Det eneste der skal bruges er, noget ståltråd og det grønne man har lyst til at kransen skal laves af. Se på billederne nedenfor hvordan. Man kan også lave nogle større kranse, som man kan hænge på knagen i entreen, på en knage på toilettet, på et dørhåndtag – eller…ja, det er kun fantasien som sætter begrænsninger. Der er noget virkelig fint over sådanne enkle kranse.

Servietterne er nogle gamle damask servietter med monogrammer på jeg har arvet fra min mormor. Hvis ikke man har sådan nogle, kan man snildt anvende almindelige hvide papirservietter.

print