Hurtig konfekt

De sidste par år har jeg drømt om, at stå og nusse og nørkle med julekonfekten. Jeg må bare se i øjnene, at når man har små børn, er december en måned fyldt med snot, feber og urolige nætter.
Vi brugte de første 2,5 uge af december på influenza, og nu har jeg igen Frederik hjemme med feber. Så det bliver heller ikke i år, jeg får brugt det chokoladetermometer, jeg fik for nogle år siden.

Men selvfølgelig skal vi have konfekt i år. For nyligt bagte vi brunkager og hvorfor ikke genbruge de små udstikkeforme. Jeg fandt de mindste stjerneforme frem, og så gik jeg ellers igang med at udstikke marcipan. Marcipanen kan æltes med Baileys eller anden sprut, kan dækkes af et lag nougat og siden hen dyppes i smeltet chokolade. Der skal egentlig ikke så meget til før konfekten bliver fin, og lidt sjovere at se på end de firkanter man normalt skærer ud af marcipanen.

Jeg fik også lavet den klassiske “træstramme” bestående af marcipan og nougat rullet sammen og penslet med god mørk chokolade. Hvis der er flere tilbage af de dejlige romkugler jeg lavede forleden, så kan jeg også servere dem. Thomas er vild med dem, så jeg har måtte sætte rationering på.

Det helt store konfekt-orgie, som min mor og søster plejer at lave det, bliver det altså heller ikke til i år. Mon ikke jeg en dag får taget hul på mit chokoladetermometer 🙂

print