philip-2-aar_foedselsdag

Borddækning til Philips 2-års fødselsdag

Jeg holder meget af at dække bord, når vi skal have gæster. Jeg synes det er vildt hyggeligt. Og så er det en måde at få mine gæster til at føle sig velkomne på. Det er også som om, at en lasagne serveret til nogle gæster på en onsdag bliver lidt mere lækker, hvis den bliver spist på et fint dækket bord. Om sommeren er det let at lave et fint bord. Jeg har et hav af små vaser, jeg fylder med blomster fra haven. Andre gange klipper jeg hovederne af blomsterne og ligger på bordet eller pynter maden med dem. Til jul ligger jeg æbler, kogler, lyskæder, glimmer eller andet dejligt stads på bordet.
Et must på et hvert hyggeligt bord er levende lys. Jeg elsker at blande lysestager med små glas, hvori jeg har lagt fyrfadslys. Nogle gange er glassene fine gamle krystalglas fra min farfar, andre gange er det nogle helt enkle små glas købt i Ikea. Nogle gange er det mixet.
Hvis det skal være lidt ekstra fint, finder jeg nogle gamle hvide damask servietter frem, som jeg har fået af min mormor og binder et lille silkebånd omkring.

Vores lille fis Philip fyldte 2 år i går. Vildt at han allerede er så stor. Sådan føler alle forældre nok, for du godeste hvor tiden den bare fløjter afsted.
Selvom man kun er 2 år, synes jeg borddækningen skulle være noget der appellerede til hans alder.
Nu er Philip jo en dreng, og han er altså fløjtende ligeglad med blomster 🙂 Derfor fandt jeg alle drengenes dyr frem og stillede på bordet. Det var et kæmpe hit. Så stort et hit at samtlige dyr blev hevet ned fra bordet adskillige gange inden gæsterne kom, og jeg flere gange måtte rede kopper og tallerkner fra i-1000-stykker-døden.
Men det lykkedes til sidst at holde fødselsdag med både familie og dyr ved bordet. Jeg synes det så så fint ud, og tænkte jeg ville dele ideen med jer her på bloggen.

print