SONY DSC

Dejligste chokolade cookies

Cookies er kager, som er virkelig lette at lave og som meget sjældent går galt. Og så smager de himmelsk, specielt lune og med et glas mælk til. Det smarte ved cookies er også, at man kan fryse dejen ned i kugler og ikke behøver, at bage dem alle på én gang. Jeg laver ofte flere variationer cookies, når jeg alligevel har alle ingredienserne fremme. Så bager jeg kun 4 af hver slags og resten fryses ned. Når så man får uventede gæster, eller vil hygge lidt ekstra på en tirsdag, tager man det antal kugler ud af fryseren man vil bage, og stiller dem direkte ind i den varme ovn. 15 min efter har man dejlige nybagte cookies. Og som med alt andet bagning dufter det fantastisk i hele hytten, og det giver et ekstra pift til hyggen 🙂

Følgende ingredienser skal bruges til ca. 12-15 chokolade cookies:

140 g. blødt smør
130 g. sukker
130 g. brun farin eller muscovadosukker
1 stort æg
200 g. mel
2 spsk. cacao
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
1 tsk. vanillesukker eller vanilleessens
1 nips salt
100 g. hvid chokolade
100 g. mørk chokolade

Pisk det bløde smør med sukker, farin og vanillesukker/essens. Når det er pisket rigtig godt sammen piskes ægget i. Tilsæt alle øvrige ingredienser, undtagen chokoladen. Hak chokoladen og bland den i dejen til sidst.

Rul kugler der er ca. 3 cm i diameter og læg dem på et stykkebagepapir på bagepladen. Jeg plejer lige at trykke kuglen lidt ned. Kagerne flyder meget ud, så der skal være god afstand i mellem dem. Der kan være 8 stk. på en bageplade. Som beskrevet ovenfor, kan dejen med fordel fryses ned i kugler og gemmes til en senere lejlighed.

Bag kagerne i 15 min. ved 175 c. i varmluftovn. Kagerne er helt bløde når de kommer ud, men de bliver stivere når de køler af.
Som bager er det altid ok, at prøvesmage inden de andre får serveret. Gerne med et glas iskold mælk til. Mums filibaba siger jeg.

print