haven-i-oktober

Haven i oktober

Her sidst i oktober kan man stadig samle fine ting i haven.
Her har jeg samlet de sidste tomater – også de grønne. Tror det er for koldt til, at de når at blive røde nu. Jeg har derfor lagt dem i en skål i vindueskarmen, og ellers må jeg bruge dem grønne til et eller andet.

Vi har 2 store gamle æbletræer i haven. De har givet os virkelig mange æbler i år, og vi har blandt andet lavet vores egen æblejuice. Thomas fandt dette sjove æble med næse på.

Af blomster er der faktisk overraskende mange stadig. Georginerne blomstrer i fuld pragt, selvom jeg har besluttet mig for, at jeg ikke gider at grave dem op igen i år. De får lov at stå lige til frosten kommer. Hvis man er meget glad for sine georginer, graver man dem op inden frosten, og gemmer dem et frostfrit sted til begyndelsen af maj, og så kan de lægges ud i jorden igen. Det har jeg gjort et par år med mine, men jeg synes ikke, de er helt så fine længere. Så i år ryger de ud.

Kæmpe verbenaen, har som dens navn antyder det, været et kæmpe hit. Jeg købte et brev frø i foråret, og har fået virkelig meget ud af dem. De står overalt i haven og vejer højt og fint i luften. Læs mere om kæmpe verbenaen her.

Sankt Hans urten som jeg har overtaget fra den tidligere ejer af huset, er også stadig rigtig fin. Den er blevet bordeaux nu, og det er jo efterårets store “it-colour” i indretningen.

print