Hokkaidosuppe med toppings:

Drengene har lært mig at spise hokkaido/græskarsuppe. Hvem havde lige set den komme 🙂

Jeg har aldrig syntes det lød særlig lækkert, men en dag spurgte drengene om vi ikke skulle have det til aftensmad. De havde fået det i børnehaven til frokost, og når de sådan helt frivilligt beder om mad der udelukkende er lavet af grøntsager, så skal man jo straks slå til! Jeg drønede derfor ned i Føtex og købte en økologisk Hokkaido.
Philip spiste hele 3 skåle suppe, og Frederik spiste 2. Så det var en stor succes. De var også vilde med de toppings, der kunne komme på suppen. Faktisk er Philip så vild med brødcroutonerne, at han hver dag siden har lavet en scene, fordi der ikke er “brød” til maden.

Suppen er nem at gå til, og kan laves på ca. 40 min. Man kan jo lave toppings som man lyster, men jeg anvendte følgende:

Suppe:
1 hokkaido
1 løg
4 fed hvidløg
1 meget stor bagekartoffel
1 spsk. friskrevet ingefær
Saften af en halv citron
1 dl. fløde
1 spsk. soya
Vand
Salt/peber
Lidt margarine til at stege i.

Toppings:
Græskarkerner
Purløg
Hvidløgsolie
Filet bacon eller almindelig bacon
Lidt brød. Jeg brugte et par boller fra morgenmaden, det kan også være rugbrød.
Flagesalt

Skyl hokkaidoen grundigt, flæk den og fjern kernerne inden i. Skær den i store stykker. Skær ligeledes løg samt bagekartoffel ud i store stykker.
Kom margarinen i en gryde og svits først finhakket hvidløg. Svits derefter hokkaido, løg samt kartoffel ca. 5 min. ved god varme.
Tilsæt vand så grøntsagerne akkurat er dækket. Hellere lidt for lidt vand, da du altid kan spæde op hvis suppen er blevet for tyk. Tilsæt revet ingefær samt lidt salt.
Lad det hele koge i ca. 20 min til grøntsagerne er møre.
Blend suppen. Jeg tager min stavblender, og blender direkte ned i gryden. Tilsæt fløde, soya og smag til med citron samt salt og peber.

Toppings:

Rist filetbacon på en pande.
Brødcroutoner: Skær brødet ud i tern på ca. 1 x 1 cm. På en bageplade drysses i den ene side brødternene, og i den anden side drysses ca. 2 håndfulde græskarkerner. I Irma har jeg købt en fantastisk hvidløgsolie på spray, som jeg kom på både brød og græskarkerner. Derefter dryssede jeg flagesalt over. Rist det hele i ovnen ved 220 c i ca. 5-8 min.
Klip purløg i mindre stykker.

Det er rigtig tegn på efterår, når der igen kommer suppe på menuen. Jeg elsker denne årstid og får rigtig lyst til, at skrue op for hyggelighedsbarometeret 🙂

Sådan ser man ud, når man er ved at konsumere den tredje skål hokkaidosuppe 🙂

Den fantastiske oliespray fra Irma, som jeg bruger til kartofler, på salaten, på den hjemmelavede pizza og på disse brødcroutoner.

print